Četvrtak, 24 Studeni 2022 16:21

Stručni skup ravnatelja učeničkih domova

Stručni skup ravnatelja učeničkih domova Foto: DNŽ

U Dubrovniku se održava Stručni skup ravnatelja učeničkih domova Republike Hrvatske. Glavna tema ovogodišnjeg skupa su međunarodni projekti i njihova implementacija u rad učeničkih domova.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije okupljene je pozdravio zamjenik župana Joško Cebalo.

- Posebno mi je drago što ste za ovogodišnje domaćinstvo vašeg stručnog skupa izabrali upravo Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju. Mi se zaista možemo pohvaliti kvalitetnim učeničkim domovima, kako Muškim učeničkim domom Dubrovnik te Učeničkim domom Dubrovnik kojima smo mi kao županija osnivač, tako i učeničkim domom Paola di Rosa. Naravno, ono na čemu se temelji kvalitetan i dobar rad ovih prvenstveno odgojnih, ali i obrazovnih ustanova je kvalitetan kadar, posvećeno i stručno osoblje koje ovom prilikom pozdravljam na čelu s našim ravnateljima. Dubrovačko-neretvanska županija bila je i bit će partner svojim ustanovama. Kratko ću napomenuti kako su pred nama i projekti obnove naših domova, ali i nova ulaganja i nova sredstva koja iz godine u godinu, u dogovoru sa samim ustanovama, njima i osiguravamo. Raduje me, stoga, i tema ovogodišnjeg skupa. Republika Hrvatska na brojnim je poljima profitirala od članstva u Europskoj uniji. Smatram da su projekti sufinancirani europskim sredstvima svakako jedna velika mogućnost za sve dionike zajednice. Naravno, ovaj skup svakako će biti jedan važan korak u promociji tih projekata, prvenstveno onih koji se odnose na mobilnost. Vjerujem kako će i ovaj skup, kao i oni dosad, zaista biti jedno odlično iskustvo, jedan novi poligon za napredak i kako ćemo uskoro svi zajedno govoriti i o realiziranim novim, europskim projektima mobilnosti u učeničkim domovima. - istaknuo je zamjenik Cebalo.

U ime Grada Dubrovnika obratio predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica je kazao: "Dragi ravnatelji, vaša uloga u životima učenika izuzetno je važna, obzirom na to da uz djelatnike domova jako puno vremena provodite s njima i pružate im podršku u tome da iskažu vlastite sposobnosti koje će sutra znati samostalno primjeniti. Glavne teme današnjeg stručnog skupa jesu međunarodni projekti i europske integracije, stoga moram kazati kako je zahvaljujući ulasku Hrvatske u Europsku uniju, našim učenicima i studentima otvorena mogućnost sudjelovanja u različitim projektima poput Erasmus programa."

Inače, na ovogodišnjem stručnom skupu sudjeluje više od 30 ravnatelja učeničkih domova iz cijele Hrvatske. Uz panele i prezentacije, bit će predstavljeni i primjeri dobre prakse sudjelovanja u projektima mobilnosti među kojima je i Erasmus plus projekt koji provodi Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019