Srijeda, 13 Ožujak 2024 16:14

STUDIJA PRIHVATNOG KAPACITETA ZA POVIJESNU JEZGRU USVOJENA NA TURISTIČKOM VIJEĆU

Sukladno članku 18. i članku 25. Zakona o turizmu, te sukladno Planu upravljanja povijesnom jezgrom i Akcijskom planu upravljanja povijesnom jezgrom danas je članovima Turističkog vijeća prezentirana Studija prihvatnog kapaciteta svjetskog dobra UNESCO-a, koja je po svojim istraživačko-znanstvenim komponenata najsveobuhvatniji dokument ovakve vrste u Republici Hrvatskoj.
 
Studiju prihvatnog kapaciteta za povijesnu jezgru izložili su predstavnici izrađivača - Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, prof.dr.sc Ivana Pavlić i izv.prof.dr.sc. Barbara Puh.
 
Sveučilište u Dubrovniku Studiju je izradilo u okviru šireg sporazuma o znanstveno-stručnoj suradnji u istraživanju i razvoju sklopljenog između Sveučilišta, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice i Lučke uprave Dubrovnik u srpnju prošle godine na razdoblje do kraja 2026. godine. 
 
„Studija je vrlo detaljna, ona je pogled u ogledalo koja nam govori gdje se nalazimo i gdje možemo stići ovisno koji smjer odaberemo. Od 2017. je vidljivo poboljšanje, ali postoji ogroman potencijal za još veći napredak, što zahtjeva određene korake koju nisu politički popularni, ali su nužni ako želimo živi grad i očuvanje kulturno-spomeničke baštine“, poručio je gradonačelnik Franković govoreći na prošlotjednom panelu na temu turističkog prihvatnog kapaciteta kao alata u destinacijskom menadžmentu.
 
Turističko vijeće TZ grada Dubrovnika jednoglasno je usvojilo odnosno prihvatilo navedeni dokument te će isti biti upućen u proceduru usvajanja na sjednici Gradskog vijeća. 

Grad Dubrovnik