Utorak, 01 Ožujak 2022 09:30

Sud dao za pravo Gradu, odredio ovrhu Razvoj golfu za tvrđavu Imperial

Trđava Imperial Trđava Imperial Foto: Grad Dubrovnik

Općinski sud u Dubrovniku odredio je ovrhu Razvoj golfu prema zahtjevu Grada Dubrovnika u slučaju tvrđave Imperial na Srđu.
 
Kako navode u priopćenju iz Grada Dubrovika, „prema rješenju o ovrsi od 25. veljače ovršenik je dužan, bez odgađanja, navedenu nekretninu osloboditi od osoba i stvari te je predati u posjed Gradu Dubrovniku“.
 
Grad Dubrovnik krajem siječnja pokrenuo je na Općinskom sudu u Dubrovniku ovršni postupak nad tvrtkom Razvoj golf d.o.o. radi predaje u posjed tvrđave Imperial na Srđu, a koja je bila predmet ugovora o koncesiji jednostrano raskinutog 4. lipnja 2020. godine od strane Grada Dubrovnika.

„Grad je prethodno mirnim putem od navedenog društva zatražio povrat nekretnine u posjed, no bez uspjeha. Stoga je kao idući pravni korak pokrenut ovršni postupak. Donošenjem rješenja o ovrsi zaštićeni su interesi Grada te je otvoren put prema obnovi i rekonstrukciji tvrđave koja predstavlja simbol herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu.“ - piše danas u priopćenju iz gradske uprave.

Razvoj golf može se žaliti na ovu odluku.

dm