laus banner 2021 2

Četvrtak, 15 Travanj 2021 20:33

Šuica nije mogla doći, opet odgođeno suđenje za nesavjesno poslovanje u TUP-u

Na Općinskom sudu u Dubrovniku ponovo je otkazano ročište u postupku koji se temeljem DORH-ove optužnice za nesavjesno poslovanje vodi protiv bivšeg direktora tvornice TUP Ivice Žuvele te bivšeg predsjednika Nadzornog odbora tvrtke Nikše Njirića i negdašnjih članova Nadzornog odbora Matea Milkovića i Stjepana Zekića.

Ovo je inače drugi put da se ročište otkazuje i to zbog nemogućnosti da mu se kao svjedokinja u postupku odazove bivša gradonačelnica Dubravka Šuica. Naime, Šuica je jedan od triju svjedoka koji su trebali svjedočiti još u veljači, no to je ročište također otkazano. 

Uz Šuicu, kao bivši gradonačelnicu, u svojstvu svjedoka pozvana je i pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika te bivši gradonačelnik Andro Vlahušić. 

Četverac iz tadašnje Uprave i Nadzornog odbora TUP-a DORH tereti se da u prosincu 2008. godine, u svezi izgradnje poslovne stambene zgrade na prostoru tvornice TUP, nisu postupali u najboljem interesu tog trgovačkog društva, odnosno da su TUP – u nanijeli štetu u iznosu nešto većem od 1,7 milijuna kuna i to prihvaćanjem ponude za izradu tehničke dokumentacije društva Kapiteling d.o.o. Zvonimira Franića, koja je, prema mišljenju Državnog odvjetništva, bila višestruko prenapuhana.

nm

hss banner trojanovic

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020