Utorak, 22 Lipanj 2021 23:59

Suradnja Grada Dubrovnika s udrugama mladih na razvoju Centra za mlade primjer dobre prakse na uvodnoj radionici Motovunske ljetne škole

Sudjelujući u uvodnoj online radionici razmjene iskustava i učenja novih vještina 27. Motovunske ljetne škole unaprjeđenja zdravlja pod nazivom "Suradnja lokalne samouprave s drušvenim organizacijama i civilnim društvom", zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić iznio je kao primjer dobre prakse prezentaciju "Suradnja Grada Dubrovnika i udruga civilnog društva na razvoju Centra za mlade Dubrovnik".
 
Motovunska ljetna škola tradicionalno je jedna od središnjih manifestacija programa Hrvatske mreže zdravih gradova. Središnja tema ovogodišnje manifestacije je "Cjelovita skrb", a cilj je umrežavanje na lokalnoj razini i razvoj suradnje među sektorima, što je preduvjet razvoja novih i inovativnih usluga građanima.
 
Razvoj Centra za mlade jedna je od temelnjih strateških odrednica Lokalnog programa za mlade za razdoblje od 2019. do 2021. "Mladi i Grad skupa". Razvoj Centra za mlade započeo je sudjelovanjem Grada Dubrovnika u projektu prekogranične suradnje IPA Adriatic pod nazivom Youth Adrinet, iz kojeg se  regrutiralo nekoliko mladih osoba osposobljenih za programe za mlade i s mladima (youth worker) te utvrđene programske i prostorne odrednice Centra za mlade.
 
Prostorni razvoj Centra za mlade započeo je u kolovozu 2017. u dijelu bivšeg hotela Stadion na Gradskom bazenu, a bitno se unaprijedio otvaranjem novog prostora veličine 474 m2 u Luci Dubrovnik. Civilno-javno patnerstvo na razvoju Centa za mlade ustanovljeno je potpisivanjem Ugovora o poslovnoj suradnji Grada Dubrovnika i devet udruga civilnog društva u kolovozu 2019. te zaključkom gradonačelnika o korištenju lučke suprastrukture za razvojni inkubator Centra za mlade, kojim se Grad Dubrovnik obvezuje iz svog proračuna snositi troškove zakupa prostora i sv zavisne troškove (vodoopskrba, elektropskrba, komunalne usluge i dr.), što nagodišnjoj razini iznosi oko 180 tisuća kuna.

Sadržaj Grada Dubrovnika

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020