Utorak, 24 Listopad 2023 18:07

SUVLASNIK TVRTKE PRISVOJIO PRIHOD OD SMJEŠTAJA I UGOSTITELJSKIH USLUGA

Korčulanska policija prijavila je 51-godišnjaka za pronevjeru, odnosno da je ukrao više od 43 tisuće eura od poduzeća u kojem je suvlasnik. U priopćenju PU dubrovačko – neretvanske ne navodi se identitet osumnjičenog, kao ni ime tvrtke.

„Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula utvrđeno je kako je 51-godišnjak, kao suvlasnik trgovačkog društva u sklopu kojeg posluju smještajni i ugostiteljski objekt koji se nalaze u staroj gradskoj jezgri u Dubrovniku, protupravno prisvojio novčani iznos od 43.842 eura.” - navodi PU dubrovačko – neretvanska.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako osumnjičeni, kao osoba ovlaštena za raspolaganje novčanim sredstvima trgovačkog društva, tijekom 2022. g. nije na žiro račun društva položio iznos od 31.894 eura ostvaren za usluge smještaja te iznos od 11.947 eura ostvaren uslugama caffe bara.

Na taj način sebi je pribavio protupravnu imovinsku korist, a trgovačko društvo čiji nije isključivi vlasnik, doveo u teško financijsko stanje i time ga onemogućio u izvršavanju svojih financijskih obveza.” - piše policija u priopćenju.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju policija je protiv osumnjičenog 51-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

dpp