Nedjelja, 10 Srpanj 2022 00:20

Sve je spremno za otvaranje 73. Dubrovačkih ljetnih igara

Sve je spremno za otvaranje 73. Dubrovačkih ljetnih igara Foto: DLJI

Podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha u nedjelju u 21 sat bit će otvorene 73. Dubrovačke ljetne igre, koje će se tradicionalno održati na gotovo 20 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika. U 47 dana nadolazeće festivalske sezone, publici će se predstaviti više od 60 dramskih, glazbenih, folklornih i drugih izvedbi.

- Otvaranje Igara uvijek je čast i velika odgovornost. To je nešto što se svake godine očekuje i iščekuje, kako u Gradu, tako i u ostatku Hrvatske. Zadovoljstvo mi je da nakon dvije godine u kojima otvaranja nisu bila u punoj snazi, ove godine imamo i orkestar i zbor i jednu veliku ekipu divnih glumaca koji će ući u Grad. – istaknula je redateljica svečanog otvaranja Aida Bukvić koja, zajedno s dramaturginjom Marijanom Fumić, potpisuje i scenarij.

U ceremoniji će tako pod ravnanjem maestra Ivana Huta nastupiti sopranistica Kristina Kolar, Dubrovački simfonijski orkestar, Akademski zbor Pro Musica, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor te Zbor Blasius, a Festivalskom dramskom ansamblu pridružit će se studenti završne godine glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, kao i Folklorni ansambl Linđo. Kraj svečanosti obilježit će vatromet čiji se početak očekuje nakon 22 sata.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019