Subota, 28 Listopad 2023 13:25

SVE JE SPREMNO ZA SPARTAN TRAIL UTRKU

Konferencija za novinare ususret utrci Konferencija za novinare ususret utrci Foto: Predrag Vučković

U uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika danas je održana konferencija za medije uoči prvog izdanja utrke Spartan Trail Dubrovnik koji se održava u nedjelju. Oko 250 elitnih trkača iz cijelog svijeta bit će dio ovog sportskog događaja, uključujući poznata internacionalna imena poput Deana Karnazesa i Marcina Świera, ali i brojnih lokalnih renomiranih trkača kao što su Željko Cota, Dejan Babić, Andrej Vištica, Dejan Angeloski i Marko Herman.

Joe De Sena, vlasnik i osnivač Spartana istaknuo je kako Spartan Trail u Dubrovniku ima poseban značaj za Spartan zajednicu diljem svijeta.

- Dubrovnik nosi duh tisućljetne borbe i snage, što se savršeno uklapa u našu filozofiju. Za Spartance, ovo mjesto predstavlja simbol izdržljivosti, hrabrosti i nepokolebljive odlučnosti. - kazao je.

Dživo Brčić, pročelnik za obrazovnje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, također je dolazak Spartan Traila ocijenio pozitivnim:

- Iznimno nam je drago što će Dubrovnik biti domaćin jednom ovakvom svjetski poznatom događanju kao što je “Spartan Trail”. Zahvaljujući takvom jednom događanju na visokoj razini produljujemo našu turističku sezonu i nudimo novi sadržaj našim turistima, jedno novo, zanimljivo i nezaboravno iskustvo. Ovo je još jedna uistinu lijepa sportska priča u našem gradu. - rekao je Brčić.

Među govornicima na konferenciji bio je i direktor Turističke zajednica grada Dubrovnika Miroslav Drašković, koji je naglasio kako se Spartan Trail idealno uklopio u nastojanja da se gostima i van ljetnih mjeseci ponudi vrhunske sadržaje.

- Uz produljenje turističke sezone i generiranje nove potražnje, ovakvi događaji pozitivno utječu na konkurentnost destinacije i pridonose jačanju njezinog imiđža. Trail trčanje uživa iznimnu popularnost u svijetu te smo uvjereni da će globalni brend poput Spartana doprinijeti većoj vidljivosti Dubrovnika. - kazao je Drašković.

- Nakon devet godina uspješnog pozicioniranju Dubrovnika na globalnom trkačkom tržištu kroz cestovno trčanje, ovim događajem sada želimo privući i trail trkače iz čitavog svijeta. Kroz tri različite distance Spartan Traila, naš je cilj objediniti sve što Dubrovnik i šire dubrovačko područje, uključujući i Konavale i Župu Dubrovačku, mogu ponuditi rastućoj globalnoj trkačkoj zajednici kao sportska i turistička destinacija. Dodatno, u planu je da Spartan Trail staze ubuduće budu dostupne i svim ostalim ljubiteljima prirodnih ljepota dubrovačkog kraja. - izjavio je Alen Bošković, direktor utrke Spartan Trail Dubrovnik.

Za kraj, Jurica Barać, voditelj projekta Spartan Trail Dubrovnik, podijelio je s prisutnima svoju viziju za nadolazeće Spartan događaje u Dubrovniku, ali i naglasio važnost suradnje s lokalnim partnerima koji su bili uključeni u realizaciju projekta:

- Organizirati utrku ovakvog kalibra u gradu poput Dubrovnika predstavlja izazov, ali kao i uvijek, naši planovi za budućnost su još i izazovniji. Iskoristio bih priliku da se od srca zahvalim svim volonterima, organizacijskom timu i našim domaćinima - Du Motion timu i Gradu Dubrovniku bez kojih dovođenje i izvedba samog događaja ne bi bila moguća. - rekao je Barać.

dpp