laus banner 2021 2

Subota, 03 Travanj 2021 20:15

Tatjana Šimac Bonačić (SDP): Mandat potrošila na ulizivanje HDZ-u i gradonačelniku Frankoviću

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje više ne zasjedati, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...

Tatjana Šimac Bonačić (SDP)

Nakon što ga je odbila ustupiti tadašnjem predsjedniku GO SDP-a Jadranu Baraču, vijećnica te stranke Tatjana Šimac Bonačić svoj je četverogodišnji mandat u još uvijek aktualnom sazivu Gradskog vijeća potrošila na podilaženje i ulizivanje vladajućem HDZ-u.

Nakon što je kao SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu za tu stranku ostvarila porazan rezultat, u Vijeće je Tatjana Šimac Bonačić ušla kao nositeljica SDP-ove liste. No, te 2017. šest mjeseci nakon lokalnih izbora na unutarstranačkim izborima GO SDP-a za predsjednika izabire Jadrana Barača koji je inače Šimac Bonačić bio kandidat za zamjenika.

Barač je inače Šimac Bonačić na tim izborima poslužio kao maneken čija je zadaća bila samo uljepšati sliku, čemu u prilog ide i činjenica da njega politički nije računala jer ga je na listu za Gradsko vijeće pozicionirala na 22. mjesto.

No nakon što je Barač izabran za predsjednika GO SDP-a, potegnulo se pitanje aktiviranja njegova vijećničkog mandata jer je govornica u Gradskom vijeću na nižim razinama, jednako kao i ona u Saboru na na nacionalnoj razini, najbolje mjesto za brendiranje svakog od predsjednika političkih stranaka. Svakom je predsjedniku stranke mjesto u predstavničkom tijelu jer iz te pozicije najbolje proklamira svoje stavove prema javnosti. Ipak, Šimac Bonačić svoj mandat Baraču nije htjela ustupiti pa je to učinio Mladen Gojun.

Ulaskom Barača u Vijeće zapravo je u proklamiranju politika SDP-a nastao kaos jer dok je Barač igrao u kupe, Šimac Bonačić bacala je špade. Tukla nije, odnosno stukla je zapravo sebe samu.

Osim što svom predsjedniku u niti jednom trenutku, dok je bio izložen napadima od HDZ-a, nije čuvala leđa, besramno je podilazila HDZ-u. Četverogodišnji mandat potrošila je na ulizivanje gradonačelniku Matu Frankoviću.

Kad se nije ulizivala HDZ-u i Frankoviću, ulizivala se ranjivim skupinama, no od sebe nije uspjela stvoriti ikonu ranjivih skupina.

Svakako će ostati upamćen i njezin istup oko kruzera, kada je istaknula da joj smeta kad kruzeri trube na dolasku i odlasku, osim što kod odvijanja pomorskog prometa postoji razlog zašto kruzeri trube kad dolaze i odlaze, bilo je krajnje patetično postaviti takvo pitanje u gradu duge pomorske tradicije.

Pred doktoricom stomatologije Tatjanu Šimac Bonačić koja je inače otišla u mirovinu je i politička mirovina jer teško da će je biti u novom sazivu Gradskog vijeća.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020