Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 15:29

Tjedan u prometu: Jedna osoba smrtno stradala, četvero teško ozlijeđenih

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko -neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala te četiri prometne nesreće s ozlijeđenima, a u kojima su četiri osobe teže dok je jedna lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježene su još četiri prometne nesreće

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 479 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 273 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 40 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 16 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 18 osoba.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 38 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 20 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

dpp