laus banner 2021 2

Petak, 09 Travanj 2021 13:45

Tolić o članicama Upravnog vijeća Domus Christi: Bez diplome, ali sa stranačkom iskaznicom HDZ-a

Ravnateljica Mirjana Vujnović i članica UV Mirjana Pavlaković Ravnateljica Mirjana Vujnović i članica UV Mirjana Pavlaković Foto: Dubrovnikpress.hr

Sjećamo se svi stjenica koje su prije dvije godine napadale štićenike Doma. Tada im je župan poručio kako to nije ništa strašno i da se sa stjenicama „kao i s komarcima, može živjeti”. No, najnovije prozivke, u pismu koje je djelatnica Doma, Mirjana Raguž, uputila predsjedniku Milanoviću te resornom ministru Aladroviću, ukazuju da se Domus Christi ne bori samo sa stjenicama nego i sa zakonom. - navodi danas u priopćenju Roko Tolić, nezavisni kandidat za župana dubrovačko – neretvanskog kojeg podržavaju SDP i HNS, a posredno i lista „Dubrovnik, naš Grad”.

Tolić piše kako „Raguž navodi da su članice Upravnog vijeća Mirjana Pavlaković i Jele Perak u Upravno vijeće imenovane mimo Zakona o socijalnoj skrbi”.

„Obje imaju završenu srednju školu, a u Zakonu, članak 150., jasno piše da predstavnici osnivača u ustanovama kao Domus Christi, moraju imati završen najmanje preddiplomski studij. Pavlaković, ujedno i predsjednica Upravnog vijeća, je i šefica dubrovačkog ogranka Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski". Fakultetsku diplomu, potrebnu da bi upravljala Domom, nema, ali zato ima ono što je, nažalost, u Hrvatskoj jedino bitno - stranačku iskaznicu.” - piše u priopćenju Roka Tolića.

Nadalje Tolić pita „zašto župan ignorira informacije o stanju i upitnoj legalnosti u jednom od simbola Dubrovnika kroz njegovu višestoljetnu povijest”.

„Stranačka omerta? Svakako, sramotno je to što se događa i način na koji se, na uštrb stranačkih uhljebljavanja, krši zakon i srozava dignitet najstarije europske socijalne ustanove. Pozivamo nadležne da reagiraju i sankcioniraju kršenje zakona i istraže sve navode Raguž o događanjima u Domus Christi. Ili će i dalje ignorirati situaciju i pričekati dok ne postanem župan 30. svibnja? Nakon tog dana ću sigurno krenuti u hitno rješavanje problematike „Domus Christi”.” - napisao je u priopćenju nestranački kandidat za župana Roko Tolić.

dm

hss banner trojanovic

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020