laus banner 2021 2

Srijeda, 21 Travanj 2021 13:17

Tolić: Župane, šutnja nije zlato, premda se vama isplati!

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana Roko Tolić uputio je priopćenje za javnost u kojem aktualnog župana Nikolu Dobroslavića pita zašto šuti o nizu problema i afera koji su isplivali na površinu posljednjih mjeseci.

„U more usred Grada, pored Banja izlije se sedam tona lož-ulja, a župan Dobroslavić - šuti. Otkrije se kako dvije članice Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Domus Christi nemaju zakonom predviđenu fakultetsku naobrazbu, a župan šuti. Na Batali se bune naši sugrađani kojima nitko nije ni pomislio osigurati zamjensku lokaciju za barke dok traju radovi na Lapadskoj obali, a župan šuti. Cesta u Slanome, iako stotinjak metara od njegove kuće, zbog manjeg odrona zatvorena je mjesecima, a župan, znate i sami - šuti. Mediji su otkrili niz skandala oko natječaja za voditelja Centra kompetentnosti, a župan nema komentara. Zdravstveni sustav je opterećen dugovima i skandalima, a župan opet radi ono što mu najbolje ide – šuti. Otkriveno je kako se lažno trasiralo za gradnju Centra za gospodarenje otpadom, koji može ugroziti Malostonski zaljev i školjkare, a župan - naravno šuti. Rijetki turisti u vrijeme pandemije, privučeni privatnom inicijativom, požele doći na hrvatski jug, ali odustaju zbog nerazumno visoke cijene PCR testa koja za Korčulu i Orebić iznosi čak 1050 kuna! Župan se dakako, ni po tom pitanju ne želi miješati u vlastiti posao te – šuti.” - navodi Tolić.

Nezavisni kandidat za župana Roko Tolić postavio je i pitanje „plaćaju li porezni obveznici župana da ne bi ništa znao i da bi izbjegavao odgovore na sve svoje probleme i skandale, plaća li ga da se ne usudi komentirati niti jednu aktualnost u Županiji koju vodi”.

„Ova njegova šutnja u psihologiji se naziva „nojev efekt” - izbjegavanje negativnih informacija. Ili ono što bi se u narodu reklo - „zabijanje glave u pijesak”. Uvjeren sam da će građani 16. svibnja reći - dosta nojevskoj politici te da će izabrati zaokret i otvoren dijalog o svim problemima i projektima. Problemi nisu tu da se njeguju nego da se rješavaju, ali rješavati probleme treba znati. O problemima ne smijemo šutjeti! Treba nam župan koji nudi odgovore, ne izgovore!” - naveo je u priopćenju za javnost nezavisni kandidat za župana Roko Tolić.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020