Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 08:22

Tomo Sjekavica održao dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana u Centru tehničke kulture Rijeka

Tajnik Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika radionice Tomo Sjekavica je održao dvije gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana u Centru tehničke kulture Rijeka u ovu subotu. Na radionicama je sudjelovalo tridesetak djece iz Rijeke.

Na radionicama robotike i programiranja bez ekrana polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Svaka boja pločice predstavlja drugu naredbu, pa su polaznici vrlo brzo svladali kako će zadati određene naredbe robotu. Prema zadanim naredbama Cubetto robot se kreće. Kroz primjere i zadatke polaznici su razvijali računalno razmišljanje bez korištenja ekrana. Na kraju radionice svi polaznici su dobili uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici.

S ove dvije radionice CTK Rijeka, Informatički klub Futura i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika su se uključili i u obilježavanje Europskog tjedna programiranja. Kroz ovakve gostujuće radionice se promovira rad Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i njenih članica po drugim gradovima u Hrvatskoj, te otvaraju nove prilike za suradnje i partnerstva na novim projektima i radionicama.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019