Subota, 23 Travanj 2022 15:17

Tragedija u Stocu; ovo je kuća u kojoj je nastradala 28 -godišnjakinja

Kuća u Stocu u kojoj je teško ozlijeđena 28 -godišnjakinja, koja je kasnije i preminula Kuća u Stocu u kojoj je teško ozlijeđena 28 -godišnjakinja, koja je kasnije i preminula Foto: Božo Radić / CROPIX

U BiH se zbrajaju štete i posljedice sinoćnjeg potresa s epicentrom u blizini Ljubinja od 6,1 stupnjeva po Richteru, a u kojem je izgubljen i jedan mladi život. Ogromna stijena iz odrona probila je krov kuće u Stocu pri čemu je teško ozlijeđena 28 – godišnja Elmira Sefo koja je kasnije i preminula u bolnici u Mostaru.

stolac potres16 230422Kuća u kojoj je stradala 28 - godišnjakinja. Foto: Božo Radić/CROPIX

U općinama Ljubinje i Stolac zabilježene su inače najveće štete. U općini Stolac zabilježeno je više odrona te šteta na slabije građenim objektima. Načelnik Ljubinja Stevo Drapić rekao je da sumnja kako će se ponovno moći koristiti zgrada u kojoj je smještena općinska uprava, a koja je teže stradala u potresu.

ljubinje potres9 230422Dio općinske zgrade u Ljubinju. Foto: Božo Radić/CROPIX

Područje Ljubinja i Stoca treslo se inače cijelu noć, posljednji ači potres zabilježen je u 4:20 sati kada je u epicentru jačina bila 4,4 stupnja po Richterovoj ljestvici.

dm