Ponedjeljak, 05 Veljača 2024 12:30

TRAGIČNI TJEDAN U PROMETU, JEDNA OSOBA POGINULA, ČETVERO TEŠKO OZLIJEĐENIH

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko - neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba na Korčuli smrtno stradala. Uz tragediju na Korčuli gdje je u blizini Blata poginuo 36-godišnji motociklist na županijskim prometnicama dogodilo se još pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže, a tri lakše ozlijeđene, a također je bilo i 12 prometnih nesreća koje su na svu sreću prošle samo s materijalnom štetom.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 659 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 346 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 57 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 15 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 23 osobe. Od ostalih prekršaja izdvajamo 60 mjera poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 44 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

dpp