Subota, 02 Travanj 2022 17:34

Trebinjski gradonačelnik Ćurić poručio Frankoviću - „da ne smeta”

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić Foto: Duje Klarić / CROPIX

Trebinjski gradonačelnik Mirko Ćurić koji je kao i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija član Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a koji je kazao kako ne razumije zašto mu je pisao gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, dubrovačkom gradonačelniku poručio je - „da ne smeta”.

- Ja sam za to da se svi uvjeti ispune, ali isto tako bez upletanja politike. Nema potrebe za suvišnim komentarima da će gradnja aerodroma u Trebinju utjecati na izvorište rijeke. - kazao je trebinjski gradonačelnik.

Vijeće ministara BiH je ranije ovog tjedna utvrdilo prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju i suradnji na realizaciji infrastrukturnog projekta zračne luke u Trebinju između Vijeća ministara BiH i vlade Srbije čime se Srbiji i službeno otvorila mogućnost sudjelovanja u tom projektu. Pokretanje tih pregovora još treba odobriti Predsjedništvo BiH.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković je u pismu Vijeću ministara BiH podsjetio da su osim Republike Hrvatske, Bosna i Hercegovina i Srbija potpisnice Konvencije o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica, tzv. ESPOO Konvencije kao i Protokola o strateškoj procjeni okoliša uz Konvenciju o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica (SEA protokol). Naime, blizina gradilišta budućeg aerodroma na krškom području može utjecati na izvorište Omble od koje je udaljeno svega osam kilometara.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019