Petak, 06 Svi 2022 20:55

Troje dobitnika Nagrade „Vladimir Nazor“ iz Dubrovnika; čestitku im uputio i gradonačelnik Franković

Dobitnici Nagrade „Vladimir Nazor“ Dobitnici Nagrade „Vladimir Nazor“ Foto: Grad Dubrovnik

Među ovogodišnjim dobitnicima Nagrade „Vladimir Nazor“, koja se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti, i dubrovački su umjetnici Ivica Kunčević (Kazališna umjetnost - nagrada za životno djelo), Dubravka Šeparović Mušović (Glazba - godišnja nagrada za operne uloge u 2021. godini) i Antoneta Alamat Kusijanović (Filmska umjetnost - godišnja nagrada za film „Murina“).

Čestitku im je uputio i gradonačelnik Mato Franković.

„Gospodine Kunčević, dobitnik ste i nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo, za izniman doprinos dramskoj umjetnosti i kulturnom identitetu Dubrovnika te promociji dubrovačke kazališne tradicije i književnog nasljeđa na domaćim i inozemnim kazališnim pozornicama te i ova nacionalna nagrada za životno djelo samo potvrđuje Vašu važnu ulogu u hrvatskoj kazališnoj umjetnosti, a čega smo mi u Dubrovniku itekako svjesni.” - napisao je Franković.
 
„Gospođo Šeparović Mušović, kao prvakinja opere već ste nanizali značajan broj prestižnih nagrada, a još jedna u nizu svakako je daljnja potvrda Vašeg osobitog talenta. Iako ste nas činili ponosnima na brojnim svjetskim pozornicama te zavrijedili nacionalnu nagradu za operne uloge u 2021. godini, uvijek nam je najdraže slušati Vas u Kneževom dvoru, na našim Dubrovačkim ljetnim igrama te se osobito veselimo i ovogodišnjem nastupu.” - naveo je gradonačelnik Dubrovnika.
 
„Gospođo Alamat Kusijanović, već prva nagrada u Cannesu koju ste osvojili za svoj redateljski dugometražni prvijenac film “Murina” dala je naslutiti da je riječ o ostvarenju koje će itekako ostaviti trag u našoj filmskoj umjetnosti pa je i ova nacionalna godišnja nagrada logičan slijed. Izuzetno smo ponosni da imamo u našim redovima predstavnicu mlađe generacije filmskih umjetnica te od Vas još puno toga očekujemo.” - napisao je Mato Franković
 
„Siguran sam da ste svi Vi u svoj umjetnički izričaj ugradili barem mali dio Vašeg rodnog grada, koji se oduvijek diči svojim kulturnim nasljeđem, a kojeg ste zasigurno važan dio. Još jednom u svoje osobno i ime Grada Dubrovnika upućujem svim dobitnicima iskrene čestitke.” - poruka je gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića nagrađenima.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019