Subota, 20 Ožujak 2021 19:30

Tropan i Hadžiomerović optužili Frankovića za zlouporabu položaja i ovlasti

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Dubrovnika Ivan Tropan i predsjednik Glasa Dubrovnik Dino Hadžiomerović, s kojim će SDP na koncu ipak izaći na lokalne izbore, uputili su danas zajedničko priopćenje u kojem prozivaju gradonačelnika Mata Frankovića za zlouporabu položaja i ovlasti.

„Materijali koje su vijećnici primili od službe gradskog vijeća sadrže u sebi točku broj 13. u kojoj se predlaže zlouporaba namjenskih sredstava za sanaciju odlagališta Grabovica koja se nalaze na računu Čistoće d.o.o. u nenamjenske svrhe, a sve po prijedlogu gradonačelnika. Osim što takvo ponašanje predstavlja klasično kazneno djelo zlouporabe položaja I ovlasti, zabrinjavajuće je kako gradonačelnik traži od gradskog vijeća donošenje smokvinog lista kojim bi prikrio vlastito nezakonito postupanje. Pri tome se u preambuli gradonačelnik poziva na ovlaštenja tog istog gradskog vijeća.” - piše u priopćenju Tropana i Hadžiomerovića.

„Svi građani kada plaćaju Čistoći odvoz smeća, plaćaju jedan mali dio naknade za saniranje Grabovice. Svi građani isto tako znaju koliko je Grabovica pogubna za naše zdravlje I za nas okoliš. U panici zbog nedostatka novca Grad Dubrovnik u vidu ”zajma”, taj namjenski novac koji se nalazi na računu Čistoće, ali ga Čistoća drži u ime i za račun grada, pokušava sada upotrijebiti za redovno poslovanje tog trgovačkog društva. Pri tome je jasno da taj novac nikada neće biti vraćen, a svakako ne do 31.12.2021. na koliko je „zajam“ ugovoren. Također je jasno da redovno poslovanje trgovačkog društva u biti znači trošenje novaca na plaće zaposlenika.” - navode dalje.

„Iz svega proizlazi da Mato Franković kao gradonačelnik koristi svoj položaj i ovlasti pa prekoračuje svoje ovlasti kako bi Čistoći pribavio imovinsku korist velike vrijednosti sto je klasični opis ponašanja iz Kaznenog zakona za koji su mnogi HDZ-ovci već procesuirani. Međutim, značajan je i trenutak u kojem HDZ stavlja ruku u džep sredstava namijenjenih provođenju ono malo ekološki značajnih projekata u gradu. Dva mjeseca prije izbora činiti ovakve transakcije znači biti u panici od gubitka istih, te kupovati glasove zaposlenika Čistoće. Očigledno je da Matu Frankoviću nije stalo do zdravlja građana, do toga kakvu vodu pijemo i kakvu hranu jedemo. Očigledno je da je spreman žrtvovati naše zdravlje i nas okoliš za još četiri godine na vlasti. I to sve kupujući i prodajući novcem koji je kao poseban namet skupljen iz naših džepova.” - napisali su Tropan i Hadžiomerović.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019