Nedjelja, 07 Srpanj 2024 17:15

TUCAK OBJAVIO POPIS IGRAČA ZA OLIMPIJSKE IGRE

Hrvatski reprezentativci na nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Mađarske Hrvatski reprezentativci na nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Mađarske Foto: Damjan Tadić / CROPIX

Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije odabrao je 13 igrača koji će braniti boje Hrvatske i našeg vaterpola na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Za Igre u glavnom francuskom gradu određeni su sljedeći igrači:

popis vaterpolisti oi 070724 min

Osim izbornika Ivice Tucka, stožer Barakuda u Parizu činit će i Jure Marelja, Renco Posinković i Pero Kuterovac kao pomoćni treneri, dr. Dinko Pivalica kao doktor, Damir Luketić kao fizioterapeut te Igor Pezelj kao video analitičar.

- Kao što sam rekao i igračima, svih 18 odnosno i ova petorica koji su otpali, da su ipak završili na konačnom popisu, ne bi bilo ništa manje zasluženo. Ovim putem se zahvaljujem svim momcima na izrazito kvalitetnom radu, a posebice dosadašnjem kapetanu Ivanu Krapiću kojemu je ovo ujedno i oproštaj od reprezentacije. Hvala mu na svemu što je dao hrvatskom vaterpolu. – kaže izbornik Tucak nakon objave popisa igrača.

Podsjetimo, Hrvatska je temeljem ždrijeba skupina Olimpijskih igara u Parizu razvrstana u skupinu A. Raspored i satnica utakmica Hrvatske na OI u Parizu:

1. kolo, 28. srpnja: Hrvatska – Crna Gora (16.35h) – Aquatic Centre
2. kolo, 30. srpnja: Hrvatska – Italija (12.05h) – Aquatic Centre
3. kolo, 1. kolovoza: Rumunjska – Hrvatska (19.30h) – Aquatic Centre
4. kolo, 3. kolovoza: Hrvatska – Grčka (20.05h) – Aquatic Centre
5. kolo, 5. kolovoza: Hrvatska – SAD (18.30h) – Arena At Nanterre

U skupini B se nalaze sljedeće momčadi: Australija, Francuska, Mađarska, Španjolska, Japan i Srbija. Četiri prvoplasirane momčadi iz skupina će se plasirati u četvrtfinale i ‘križati’ temeljem poretka (A1-B4, A2-B3, B1-A3 i B2-A4).

jpa