Četvrtak, 07 Ožujak 2024 13:43

U DUBROVAČKI ZATVOR DOVEDEN SVODNIK, NA PROSTITUCIJU POTICAO 40-GODIŠNJU ARGENTINKU

Ilustracija Ilustracija Foto: Artem Labunsky / Unsplash

U zatvor u Dubrovniku danas je doveden 28-godišnji svodnik, kako navodi Polcijska uprava dubrovačko – neretvanska, hrvatski državljanin koji je uhićen jučer na graničnom prijelazu Vinjani Gornji uz sumnju da je na prostituciju navodio 40-godišnju Argentinku. Zaradu su dijelili, a dok je svodnik zatvoren, Argentinka je zbog odavanja prostituciji prekršajno sankcionirana.

Do uhićenja je došlo temeljem raspisane potrage Službe kriminalističke policije PU dubrovačko – neretvanske osumnjičen, a nakon što je uhićen na graničnom prijelazu 28-godišnjak je odveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je od 25. siječnja do 8. veljače ove godine poticao državljanku Argentine u dobi od 40 godina na pružanje seksualnih usluga na području Dubrovnika, za različite novčane iznose, ovisno o vrsti pružene usluge.

Zaradu su međusobno dijelili, popola, a 40-godišnjakinja je u navedenom razdoblju osumnjičenom uplatila novčani iznos od najmanje 1.800 eura, dok je ostatak zarađenog novca zadržala za sebe.

dm