Ponedjeljak, 27 Svibanj 2024 19:45

U DUBROVAČKOM ZATVORU PREMINUO 22-GODIŠNJAK NAKON ŠTO SU MU DRUGI ZATVORENICI DALI METADON

Zatvor u Dubrovniku Zatvor u Dubrovniku Foto: Željko Tutnjević / CROPIX

„Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 10. svibnja 2024., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1980. i 1986.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo omogućavanja trošenja droga iz čl. 191. st. 3. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona.” - piše u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku (ŽDO).

ŽDO navodi kako „postoji osnovana sumnja da su okrivljenici u večernjim satima 28. prosinca 2023., u Dubrovniku, kao zatvorenici u jednoj od prostorija za smještaj zatvorenika, u kojoj je bio smješten i istražni zatvorenik (2002.), dogovorno i zajednički mu dali supstitucijsku terapiju, a koju je uzimao jedan od okrivljenika i koju je on neovlašteno i protivno protokolu o dodjeli redovne i supstitucijske terapije (sadrži drogu metadon) držao kod sebe”.

„Osnovano se sumnja da ju je istražni zatvorenik koristio na nagovor dvojice okrivljenika uslijed čega je preminuo 29. prosinca 2023. godine”, stoji u priopćenju.

Jedan okrivljenik je uhićen te je sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i protiv tog okrivljenika odredio istražni zatvor dok se drugi okrivljenik već nalazi u zatvoru na izdržavanju prethodno mu izrečene kazne zatvora.

JPA