Petak, 08 Ožujak 2024 18:17

U DUBROVNIKU ĆE SE ODRŽATI IZLOŽBA O PČELAMA, O TOME SE DANAS GOVORILO I KOD GRADONAČELNIKA

U DUBROVNIKU ĆE SE ODRŽATI IZLOŽBA O PČELAMA, O TOME SE DANAS GOVORILO I KOD GRADONAČELNIKA Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas sastanak s Nikolom Kezićem, umirovljenim profesorom pčelarstva s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i stručnim voditeljem nadolazeće izložbe o pčelama o kojoj će se uskoro znati detalji.

Tom prilikom profesor Kezić naglasio je da odabir Dubrovnika za ovu izložbu proizlazi iz snažne lokalne inicijative i prisutnih uvjeta za održivi razvoj. Osim što potiče bioraznolikost i osnažuje svijest o važnosti pčela, izložba pruža relevantan sadržaj iznimne društvene važnosti.

Gradonačelnik Franković istaknuo je svoju podršku cjelovitom i održivom razvoju grada te izrazio opredjeljenje za dosljednost u njegovanju ove vizije.

Tijekom posjeta, gradonačelnik je dobio korisne informacije o radu i bogatom iskustvu profesora Kezića koji u posljednje vrijeme provodi projekt razvoja metodologije treniranja pčela za otkrivanje mina. Profesor Kezić svoj je profesionalni život posvetio pčelama i pčelarstvu. Svoja znanja i iskustva rado dijeli, pa je tako govorio i o izradi hotela za pčele, ističući da će Dubrovnik s obzirom na svoj geografski položaj i klimatske uvjete biti idealan domaćin upravo takvih hotela. Ova dragocjena inicijativa predstavlja ne samo korak prema očuvanju pčelinje populacije već i doprinos regionalnom i globalnom ekološkom napretku.

dpp