Utorak, 17 Ožujak 2020 16:42

U Dubrovniku dvije osobe u karanteni

Trenutno se provodi zdravstveni nadzor nad 92 osobe koje su kućnoj samoizolaciji. Dvije osobe su još uvijek u karanteni. U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirana su i u izolaciji tri pacijenta, te im je uzet uzorak na COVID-19 infekciju. - redovno je dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

„Do 17.ožujka Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ukupno je pristiglo rješenja graničnih sanitarnih inspektora o nadzoru 461 osobe.
Završen je zdravstveni nadzor kod 211 osoba, a kod nijedne od njih 211 nije bilo simptoma na koronavirusnu infekciju.” - piše u priopćenju.

„Prema podacima Lučkih uprava na području DNŽ nije bilo uplovljavanja većih brodova sa stranim putnicima.

U idućim danima Zračna luka Dubrovnik očekuje manji promet. Osim Croatia Airlines i Trade Air-a koji lete na domaćim destinacijama danas je bio let Aegean Airliensa prema Ateni. U srijedu, 18.03.2020 je slična situacija i na međunarodnim linijama prometovat će samo British Airways za London i Turkish Airlines za Istanbul. U četvrtak se očekuje samo let Turkish Airlinesa za Istanbul dok će Croatia Airlines prometovati na domaćim letovima za/iz Zagreba.” - navodi se još u priopćenju Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

dpp