Utorak, 02 Srpanj 2024 18:55

U DUBROVNIKU JE NA POLOVICI GODINE BILO 17 POSTO VIŠE TURISTA NEGO LANI

U DUBROVNIKU JE NA POLOVICI GODINE BILO 17 POSTO VIŠE TURISTA NEGO LANI Foto: Božo Radić / CROPIX

Nakon odlične predsezone, Dubrovnik nastavlja ostvarivati dobre turističke rezultate i u lipnju. Rezultati ostvarenih noćenja u lipnju 2024. bolji su za 11 posto u odnosu na lipanj prošle godine, a na razini prvih šest mjeseci 2024., u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, bolji su za čak 17 posto.

Kako danas kažu iz gradske uprave „sve navedeno ostvaruje se sukladno najavama o jačanju predsezone i posezone kao i kontinuitetu same špice sezone čime se izbjegava veći broj istovremenih posjetitelja u povijesnoj jezgri” te napominju kako je „sukladno Studiji nosivog kapaciteta, jedinstvenoj u Republici Hrvatskoj i izrađenoj prema UNESCO-ovim smjernicama, maksimalno održivi broj istovremenih posjetitelja u povijesnoj jezgri iznosi 11275, što nijednom do sada ove godine nije bio slučaj”.

„Grad Dubrovnik i dalje nastavlja koristiti sve alate upravljanja posjetiteljima, među kojima je veliki broj Smart City rješenja s ciljem kako bi svakom onome tko to želi omogućili posjet Dubrovniku, osigurali veću kvalitetu pružene usluge, a bez blokada prohodnosti, kako s Ploča tako i s Pila”, kažu u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

JPA