Ponedjeljak, 08 Svibanj 2023 10:57

U Dubrovniku je taksista previše, a bit će ih još više

Da problem nije od jučer pokazuje i ova arhivska fotografija iz 2012., a sad je još gore. Da problem nije od jučer pokazuje i ova arhivska fotografija iz 2012., a sad je još gore. Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Ako su brojke točne, Dubrovnik je svjetski rekorder po broju taksista, riječi su kojima je reagirao bivši gradonačelnik Andro Vlahušić nakon što mu je aktualni Mato Franković odgovorio koliko je u gradu taksista.

No kako je ta brojka odavno poznata, nije jasno čemu se Vlahušić čudi. Nije li Dubrovnik već nekoliko godina zapravo grad taksista? Potvrdio je to svojim odgovorom i aktualni gradonačelnik Franković.

- Znate da dozvole za taksi ne izdaje samo na odjel nego i resorno Ministarstvo. - rekao je Franković te otkrio koliko je taksi dozvola izdano od siječnja do danas.

- Od siječnja do sad izdano je preko 900 dozvola. Ne možemo reći da ih nećemo izdati, a vrijede pet godina i možete mislit koliko ih ima. - rekao je Franković te dodao koliko je u gradu taksista.

- Naša procjena prema podacima iz 2019. je kako je u gradu oko sedam tisuća izvršitelja autotaksi usluga preko sezone. - rekao je gradonačelnik Franković.

nm