Petak, 13 Travanj 2018 14:45

U Gradsko vijeće vraća se Matko Munitić umjesto Patricije Mage Vidak

Piše:

Na sjednici Gradskog vijeća uskoro će biti još promjena osim u HDZ-u gdje će Ivan Maslać ući u vijećničke klupe, umjesto Nikoline Soko, odnosno Soko mu vraća mandat o čemu je Dubrovnikpress.hr pisao OVDJE. Kako neslužbeno doznaje portal Dubrovnikpress.hr i DDS-ovac Matko Munitić u Vijeće bi trebao ući već na idućoj sjednici. Munitić bi trebao u vijećničkim klupama DDS-a zamijeniti Patriciju Mage Vidak. Munitić je inače već obnašao vijećničku dužnost, doduše u jednom drugom stranačkom dresu.

Na lokalnim izborima 2017. Matko Munitić bio je peti kandidata na listi DDS-a za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika. Iako nakon tih izbora u Vijeće nije ušao, dužnost gradskog vijećnika već je obnašao i to kao vijećnik HNS-a nakon lokalnih izbora 2013. godine. No, nije dugo trebalo da se raziđe s tadašnjim gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

U svojim tadašnjim medijskim istupima Munitić je znao isticati kako mu je smetao Dubrovački dogovor, odnosno kako je tadašnja suradnja HNS-a s HDZ-om neprirodna i svojevrsna prevara birača.

Munitić se u HNS učlanio na poziv tadašnjeg predsjednika gradskog HNS-a Antuna Pravedana. U Gradsko je vijeće te 2013. godine ušao umjesto Andra Vlahušića koji izabrana za gradonačelnika.

Munitić inače nikada nije skrivao prijateljske odnose s čelnikom DDS-a Perom Vićanom. Čak je znao isticati kako je Peru Vićanu, u vremenu dok je politički djelovao kroz nezavisnu listu, pomagao na izborima skupiti glasove. No, također se znao isticati kako se nije slagao s Vićanovim zahtjevima prema Andru Vlahušiću da se na neke odgovorne funkcije imenuju HDZ-ovci.

Munitić je bio u skupini HNS-ovaca koji su na HNS-ovim unutarstranačkim izborima 2013. pokušali srušiti Andra Vlahušića, što im u konačnici i nije pošlo za rukom.

Budući da je i Vićanu, kao i Vlahušiću, zamjerao suradnju s HDZ-om, svakako će biti zanimljivo promatrati njegov vijećnički angažman u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika nakon što prisegne za vijećnika, tim više ako se uzme u obzir da ni nakon što ih je gradonačelnik Mato Franković „najurio” iz koalicije, DDS-ovci još uvijek koketiraju s HDZ-om.