Nedjelja, 10 Ožujak 2024 14:03

U GRADSKOM KOTARU PLOČE IZA GRADA KAO NAJVEĆI PROBLEMI ISTAKNUTI PARKING, PROMET I DJEČJA IGRALIŠTA

Zbor građana u Lazaretima Zbor građana u Lazaretima Foto: Grad Dubrovnik

Veliki broj građana sinoć je sudjelovao na zboru građana Gradskog kotara Ploče iza Grada koji je održan u Lazaretima u organizaciji dubrovačke gradske uprave i samog kotara. Na zboru građana uz predsjednika GK Ploče Đanija Banovca sudjelovao je i gradonačelnik Mato Franković.

Stanovnici GK Ploče iza Grada istaknuli su problematiku poput parkiranja, prometa, rukohvata i dječjih igrališta.

- Dijalog s građanima je izuzetno važan, bitno je čuti što građane muči, njihove prijedloge i primjedbe i na taj način direktno komunicirati. Ohrabrujuće je vidjeti ovoliki broj ljudi jer to znači da imaju povjerenje u institucije, a na nama je da opravdamo to povjerenje. Naime, za godinu dana ćemo ponovno ovdje doći i razgovati o tome što smo od predloženog realizirali. - kazao je gradonačelnik Franković i najavio idući zbor građana u GK Grad, gdje su, istaknuo je, od zadnjeg susreta učinjeni značajni pomaci.

Zboru građana prisustvovali su i svi pročelnici upravnih tijela Grada Dubrovnika, kao i direktori gradskih komunalnih društava, koji su, uz gradonačelnika, odmah i dali i odgovore na postavljene upite građana.

U namjeri što značajnijeg uključivanja stanovnika i dobivanja izravnih informacija o dnevnim problemima s kojima se susreću, gradska uprava, u suradnji i koordinaciji s gradskim kotarima, krenula je s ciklusom zborova građana. Iduću subotu, 16. ožujka, uslijedit će zbor građana Gradskog kotara Grad, a potom i zborovi građana i na ostalim područjima grada Dubrovnika.

dpp