Petak, 12 Studeni 2021 19:23

U Komolcu i na Strinčjeri položeni vijenci za poginule branitelje

U sklopu 30. obljetnice herojske obrane Grada predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, civilno društvo i socijalnu skrb Dživo Brčić i gradski vijećnici Blaž Pezo i Ivo Lučić u ime Grada Dubrovnika položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja u Komolcu i na Strinčjeri.

Tim je činom odana počast i zahvala prema svim braniteljima koji su svoje živote izgubili u vojnim akcijama na jugu Hrvatske, čime je trajno osigurana sloboda dubrovačkog kraja i Republike Hrvatske.

U ovoj se prigodi prisutnima obratio i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda Dinko Tandara koji je kazao kako je današnji dan obavijen tugom, ali i neizmjernim ponosom.

- Danas moramo biti ponosni i sretni što smo ostvarili višestoljetni i dugoočekivani san, a to je slobodna i neovisna Hrvatska. Zasluga za to ide našim hrabrim braniteljima i dragovoljcima. Na nama svima je da nastavimo i dalje graditi bolju budućnost i društvo u ovoj našoj prekrasnoj državi prisjećajući se i poštivajući uvijek žrtve Domovinskog rata te njihove obitelji. - istaknuo je izaslanik Tandara.

Riječi utjehe i molitve ovom je prilikom uputio policijski kapelan Ivo Kramar.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020