Srijeda, 21 Srpanj 2021 11:36

U malverzacijama oko brodogradilišta na Korčuli sudjelovali i odvjetnici, ali policija goni samo vlasnika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke polcije Policijske uprave dubrovačko - neretvanske 43-godišnjak s područja Sisačko - moslavačke županije sumnjiči se za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta. Utvrđeno je kako je, kao jedini član uprave i osoba ovlaštena za zastupanje brodograđevnog trgovačkog društva iz Korčule, od kraja 2015. do kraja 2019. godine na različite načine otuđio i oštetio imovinu društva kako bi pribavio protupravnu imovinsku korist trgovačkim društvima, obrtima i odvjetničkim društvima s kojim je povezan vlasničkim odnosima, upravljačkim funkcijama i obiteljskim vezama. - navodi danas PU dubrovačko – neretvanska.

Iz policije, iako nije riječ o zaštićenom podatku ne navode o kojim je poduzećima riječ.

„Tako je osumnjičeni željezni otpad nastao rezanjem trupa broda oštećenog trgovačkog društva prodavao kao imovinu drugog trgovačkog društva čiji je bio jedini vlasnik, na štetu imovine oštećenog trgovačkog društva, bez pravne osnove, lažnim računima plaćao i uplaćivao novac trgovačkom društvu u svom vlasništvu i obrtu koji je u vlasništvu njegove nevjenčane supruge. Osim toga, novcem oštećenog društva plaćao je i inozemne odvjetničke usluge koje su pružene drugim pravnim osobama, a ne oštećenom trgovačkom društvu. Također je pružene usluge oštećenog trgovačkog društva naplaćivao putem druga dva trgovačka društva s kojima je vlasnički bio povezan.” - pišu iz policije.

„Na opisane načine brodograđevno trgovačko društvo oštetio je za preko 3,2 milijuna kuna. Zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“, „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ i kazneno djelo „Povreda vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“ policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.” - navode u priopćenju iz PU iz kojeg proizlazi da ostale osobe koje su se okoristile neće biti kazneno gonjene.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020