Utorak, 28 Rujan 2021 20:09

U Mokošici uručeni ključevi stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima

Svečano uručenje ključeva 65 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, održano je danas u Novoj Mokošici u Ulici Od Izvora. Ključeve stanova uručio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, uz prisutnost gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića.
 
Grad Dubrovnik aktivno se uključio u ovaj projekt Ministarstva hrvatskih branitelja za stambeno zbrinjavanje branitelja – stradalnika Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika. Uz to što je darovao zemljište na kojem su izgrađene zgrade, snosio troškove komunalnog opremanja i komunalnog doprinosa ujedno je i dodatno financijski stimulirao izgradnju s iznosom nešto većim od 10 milijuna kuna.
 
U svom obraćanju, gradonačelnik Franković rekao je kako se ovim mijenja život 65 hrvatskih branitelja, a dodjela stanova još je jedan način zahvale za njihov doprinos u obrani Domovine.
 
- Ovo je danas mjesto bolje budućnosti i vraćanja dugova iz prošlosti. Iako, zbog situacije u kojoj se zbog pandemije našao cijeli svijet, nije sve išlo onako kako smo ranije zacrtali i kako smo željeli, izuzetno mi je zadovoljstvo što smo ovaj projekt priveli kraju. Pred nama je još posla na zbrinjavanju hrvatskih branitelja i na tome ustrajno radimo. Nadamo se i vjerujemo da će svi oni u skoroj budućnosti biti zbrinuti. To već predugo čekaju. - istaknuo je gradonačelnik Franković.
 
Ovom prigodom najavio je i obilježavanje 30. obljetnice herojske obrane Grada te se zahvalio Ministarstvu na angažiranosti i suradnji, a novim vlasnicima stanova poželio svako dobro i da im svaki dan u novom domu bude ispunjen srećom i zadovoljstvom.
 
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je kako je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića zbrinuto ukupno 4727 braniteljskih obitelji, od kojih je 106 s ovog područja.

- Ponosan sam i sretan što će se taj broj povisiti za 65 obitelji kojima ćemo danas uručiti ključeve. To je na tragu politike Vlade gdje su Domovinski rat i hrvatski branitelji prepoznati kao najsnažniji temelj samostalne i suverene RH i gdje se svaka kuna uložena za stambeno zbrinjavanje stradalnika Domovinskog rata višestruko isplati. Jer za buduće stanare ovo je novi dom. - poručio je ministar Medved.
 
Podsjetimo, projekt je obuhvatio gradnju ukupno 108 stanova, od čega je njih 65 namijenjeno braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika. Kupnjom preostala 43 stana s pripadajućim garažnim mjestima za projekt Dubrovačka stanogradnja, Grad Dubrovnik je i dodatno podržao ovu investiciju s iznosom od 38 milijuna kuna.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020