Petak, 20 Kolovoz 2021 12:00

U nedjelju još jedan Linđov festivalski nastup ispred Katedrale

Na radost publike, Folklorni ansambl Linđo nastupit će još jednom u sklopu 72. Dubrovačkih ljetnih igara i to u nedjelju, 22. kolovoza u 21 sat ispred Katedrale.

Folklorni ansambl Linđo neizostavan je dio programa Dubrovačkih ljetnih igara od 1967. godine, a njegove tradicionalne festivalske nastupe koji svjedoče i slave bogatstvo hrvatske nematerijalne baštine, uvijek rado posjećuje kako strana tako i domaća publika. Ispred Katedrale, Linđo je već nastupio na Igrama ranije ovo ljeto, u srpnju, na oduševljenje brojne publike. Za drugi ovoljetni festivalski nastup, Linđo je pripremio neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo, posavske plesove, valpovačke plesove, plesove iz Međimurja, iz Baranje, vrličko kolo te bunjevačke plesove uz glazbene točke koje izvode ženska klapa te orkestar s narodnim glazbalima.

Ulaznice su dostupne preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr, ali i na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena svakim danom od 9:00 do 21:30 sati te na lokacijama izvedbi dva sata uoči početka programa. Uz kupnju Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta.

Programi 72. Dubrovačkih ljetnih igra nositelji su certifikata sigurna okupljanja kojim se potvrđuje da će događanje biti organizirano sukladno važećim odlukama i preporukama nacionalnog i lokalnog stožera Civilne zaštite te preporukama Svjetske zdravstvene organizacije na kojima prisutne osobe nisu dužne predočiti EU digitalne COVID potvrde, što podrazumijeva održavanje fizičke distance od jednog sjedećeg mjesta uz obvezno nošenje maski.

kl/dlji

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020