Utorak, 21 Ožujak 2023 21:48

U nedostatku mjesta nakon ukidanja javnog parkinga u Radeljeviću gradonačelnik Franković preporučio javni gradski prijevoz

Piše:
Javni parking u Radeljeviću je ukinut Javni parking u Radeljeviću je ukinut Foto: dpp/arhiva

Nakon što je ukinut javni parking u kompleksu Radeljevića, vijećnik Đuro Capor (SJG) pitao je gradonačelnika Mata Frankovića gdje će građani parkirati aute, odnosno što grad radi po pitanju rješavanja parkirne problematike. Franković je istaknuo kako će se ubuduće graditi dosta, što javnih, što privatnih garaža. Preporučio je građanima da se koriste javnim prijevozom.

- Ukidanjem Radeljevića parking je gorući problem i to treba biti prioritet Sanitata. - rekao je Capor te pitao Frankovića kako će riješiti problem nedostajućih parkirnih mjesta.

- Kako planirate nadomjestiti parking mjesta, hoćete li postaviti neke montažne parkinge kao privremeno rješenje jer dok investitor brutalno ruši sve oko sebe kako se građani mogu zaštiti od planova gospodina Pema. - pitao je Frankovića Capor.

Istaknuvši kako je nedostatak parkinga problem svugdje u gradu, Franković je odgovorio kako riješiti problem s nedostajućim parkirnim mjestima.

- Moramo biti svjesni da je u Luci veliki broj parkinga i nitko tko je došao nije odbijen. Zbog limitarnog broja parkinga uvijek ima alternativa - javni gradski prijevoz, to je alternativa. - rekao je Franković te dodao kako je novim GUP-om omogućena izgradnja podzemnih garaža.

- Mi ćemo svjedočiti izgradnji brojnih parking mjesta, garaža, što javnim, što privatnim novcem jer je sad to GUP predvidio. U Remizi, sukladno GUP-u i u Radeljeviću trebalo bi biti oko tisuću mjesta u garažama. To je veliki broj mjesta i riješit će pitanje parkinga, ali ne i opterećenje cesta i zato je važno da korak po korak uvodimo alternativna rješenja kao što je Park'n'Ride na Pobrežju koji će omogućiti posjetiteljima alternativu. - kazao je Franković.

Istaknuo je kako mu je drago što je Pemo kupio Radeljević i Remizu.

- Meni je drago da je Pemo kupio to područje, da je naš gospodarstvenik, koji je zaradio novce i prodao tvrtku, uložio u gradu. Trebamo ga proglasit državnim neprijateljem jer je čovjek svoje novce uložio u gradu?! Bio je vlasnik neki Rus, koji nije ništa napravio. - kazao je Franković.

Capor ga je podsjetio kako je osim Rusa suvlasnik Radeljevića bio i donedavni ministar graditeljstva Ivan Paladina.