Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 15:00

U potresu oštećen vrtić u Trstenom; djeca će pohađati vrtić u Zatonu

Iako su nakon potresa u petak iz gradske uprave odaslali priopćenje u kojem je istaknuto kako trešnja od 6,1 stupnjeva po Richteru na dubrovačkom području nije prouzročila materijalnu štetu, štete je, naknadno je utvrđeno, ipak bilo. Naime, u obavijesti iz gradske uprave danas navode kako su na objektu u vlasništvu Grada Dubrovnika u Trstenom, koji se koristi za smještaj dječjeg vrtića „Leptirić", zabilježena manja oštećenja izazvana nizom potresa s epicentrom na teritoriju Bosne i Hercegovine.

„Angažiran je ovlašteni statičar koji pregledao oštećenja te je na terenu utvrđeno da objekt nije statički ugrožen te da nastala oštećenja ne predstavljaju opasnost za polaznike i osoblje vrtića. Radi se o oštećenjima žbuke te odvajanju dva reda kupa na krovištu.” - navode iz gradske uprave.

Također navode kako je „iz predostrožnosti odlučeno da će se djeca privremeno premjestiti u prostorije Dječje vrtića Zaton.”

Iz Grada navode kako će se pristupiti hitnoj sanaciji nastalih oštećenja u Vrtiću „Leptirić” u Trstenome kako bi se odvijanje vrtićkih programa što prije moglo ponovno odvijati u objektu.

nm