Srijeda, 31 Siječanj 2024 19:22

U PRIMORJU UHIĆENA DVOJICA KRIJUMČARA LJUDI

Koordiniranim postupanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston u ponedjeljak, 29. siječnja, tijekom večernjih sati, na području Dubrovačkog primorja zaustavljena su dva osobna vozila u kojima se nalazilo više stranih državljana za koje se posumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH.

Jednim je vozilom, dubrovačkih registarskih oznaka, upravljao 31-godišnji državljanin BiH, a drugim je vozilom, BiH nacionalnih oznaka, upravljao 28-godišnji državljanin BiH s kojim se na mjestu suvozača nalazio državljanin BiH u dobi od 24 godine.

„Kriminalističkim istraživanjem, koje je provedeno u suradnji sa Službom kriminalističke policije, utvrđeno je da su spomenuti državljani BiH, za unaprijed dogovorenu novčanu naknadu, strane državljane, nakon nezakonitog prelaska državne granice, preuzeli u vozila, s ciljem njihovog daljeg prevoženja u zemlje Zapadne Europe. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da su osumnjičeni državljani BiH, osim spomenutog krijumčarenja, u prethodnom razdoblju za novčanu naknadu počinili još četiri protuzakonita prebacivanja većeg broja stranih državljana iz BiH u RH.” - izvijestila je danas PU dubrovačko – netretvanska.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o strancima dok su krijumčari zatvoreni.

dpp