Petak, 31 Ožujak 2023 12:34

U svibnju počinje rušenje na gradilištu doma umirovljenika na Medarevu

U svibnju počinje rušenje na gradilištu doma umirovljenika na Medarevu Foto: Grad Dubrovnik

U svibnju bi trebalo početi rušenje ostataka na nekadašnjem gradilištu doma umirovljenika na Medarevu, odnosno ispod Opće bolnice Dubrovnik. Naime, kako su izvijestili iz gradske uprave Grad Dubrovnik pokrenuo je nabavu za izvođenje ti radova vrijednu 225.600 eura, a rok izvođenja je dva mjeseca.

Radi se o objektu čija je gradnja prekinuta u ranoj fazi izgradnje prije više od 30 godina. Zapuštena i oronula građevina ne predstavlja bazu za nastavak gradnje te ju je potrebno ukloniti kako bi se moglo pristupiti izgradnji novog doma s kapacitetom za oko 200 osoba u stalnom i oko 75 osoba u dnevnom smještaju.

Projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne s ishođenom građevinskom dozvolom i cjelokupnom potrebnom dokumentacijom prijavljen je na sufinanciranje u okviru Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja i opremanje centara za starije osobe (izvaninstitucijske i institucijske usluge)“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

„Uz dom za starije i nemoćne tipa hotel u Gružu, izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice zadovoljit će se većina potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika što je jedna od najvažnijih odrednica ove gradske uprave prema sugrađanima treće životne dobi.” - navode iz Grada Dubrovnika.

dpp