Srijeda, 03 Travanj 2024 14:56

U SVIM AUTOBUSIMA LIBERTASA OMOGUĆENO KARTIČNO PLAĆANJE

Sustav je provjerio i gradonačelnik Mato Franković Sustav je provjerio i gradonačelnik Mato Franković Foto: Grad Dubrovnik

Od danas se u svim autobusima Libertasa može plaćati karticama, kako su izvijestili iz dubrovačke gradske uprave „u potpunosti je završena implementacija bezgotovinskog kartičnog plaćanja u cjelovitom sustavu javnog gradskog prijevoza, a da nova usluga besprijekorno funkcionira uvjerio se i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković na liniji 1A”.

Bezgotovinsko plaćanje od 26. ožujka omogućeno je na svim Libertasovim prigradskim linijama, a od srijede, 3. travnja usluga je dostupna i na svim linijama u gradskom javnom prijevozu čime će se, kažu iz Grada Dubrovnika, „značajno ubrzati proces ulaska ljudi u vozila i rasteretiti vozači pri naplati”.

„Društvo Libertas Dubrovnik d.o.o. također kontinuirano provodi implementaciju audio vizualnih najava stanica u svoje autobuse, a sve navedeno izravno utječe na postizanje bolje i kvalitetnije usluge u javnom gradskom prijevozu.” - ističu također iz Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako će uvođenjem zone posebnog prometnog režima javni gradski prijevoz biti okosnica budućeg prijevoza oko dubrovačke povijesne jezgre te da su poslovne inovacije i ulaganja u vozni park kontinuirana. Podsjetio je kako je javni gradski prijevoz trenutno besplatan za preko 70 posto korisnika, ali i da je krajnji cilj njegove gradske uprave omogućiti da se postupno svi građani Grada Dubrovnika u javnom prijevozu voze besplatno.

Direktor Libertasa Franko Mekišić kazao je kako je javni gradski prijevoznik spreman za novu turističku sezonu. Najavio je nastavak obnove voznog parka pa će tako do kraja travnja stići osam novih vozila, od toga pet vozila već do kraja ovog tjedna.

JPA