Petak, 18 Lipanj 2021 20:01

U Županiji o organiziranju vjenčanja u vrijeme pandemije

Zamjenik župana Joško Cebalo, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, održao je danas u Palači Ranjina sastanak s predstavnicima HGK – Županijske komore Dubrovnik.

Naime, obzirom na postojeće Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuke HZJZ, raspravljalo se o načinu organiziranja svadbenih svečanosti, a sastanku su nazočili i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić, voditeljica Službe Civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić, predsjednica HGK – ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić, predsjednica Strukovne grupe organizatora vjenčanja ŽK Dubrovnik Ines Nanić te dvije njezine zamjenice Martina Pavleković i Ivana Smojver.

Sudionici sastanka su se složili kako je ovo iznimno osjetljiv trenutak, u kojemu svi moramo imati maksimalnu odgovornost, a kako se ne bismo ponovo doveli u situaciju proboja virusa što bi za gospodarstvo bilo pogubno.

Što se tiče mjera u cilju zaštite od širenja pandemije, sudionici sastanka su poslali poruku kako su procedure u Hrvatskoj jasno definirane te služe očuvanju zdravlja svih sudionika, ali i da se i u ovim izazovnim vremenima može poslati dobra slika o organiziranosti te sigurnosti Dubrovnika kao destinacije, ne samo za vjenčanja, nego i za provođenje godišnjih odmora.

Također, i na ovom je sastanku istaknuta važnost i nužnost cijepljenja, kao jedine prave zaštite od štetnih posljedica ovog virusa.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020