Petak, 22 Rujan 2023 16:54

U ŽUPI I MALOM PROLOGU UHIĆENA TROJICA ZBOG PREVOŽENJA ILEGALNIH IMIGRANATA

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici Policijske uprave dubrovačko - neretvanske u tri odvojena slučaja spriječili su pokušaj krijumčarenja ukupno 14 osoba čija je namjera bila, nakon nezakonitog ulaska u RH, dalje ići u zapadnoeuropske zemlje

U prvom su slučaju policijski službenici Postaje granične policije Gruda u ranim jutarnjim satima na području Župe dubrovačke zatekli 41-godišnjeg državljanina BiH koji je upravljao osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka. U vozilu se nalazilo četvero stranih državljana koji su prethodno zamijećeni da pješice na nezakonit način prelaze državnu granicu između BiH i RH.

U druga dva slučaja su policijski službenici Postaje granične policije Metković u prijepodnevnim satima, u blizini Malog Prologa zaustavili osobna vozila poljskih registarskih oznaka. Jednim je vozilom upravljao 36-godišnji državljanin Gruzije i u njemu je zatečeno šest stranih državljana.
Drugim je vozilom upravljao državljanin Njemačke u dobi od 39 godina, a u tom vozilu zatečena su četiri strana državljana za koje je također utvrđeno kako su državnu granicu između BiH i RH prešli nezakonito.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su sva trojica vozača za novčanu naknadu imali namjeru nezakonite migrante prevesti prema zapadnoeuropskim zemljama zbog čega su, uz kaznene prijave i zatvoreni

Prema stranim državljanima postupit će se sukladno Zakonu o strancima.

dpp