Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 10 Studeni 2021 12:01

Uhićeni Gabrijela Žalac i Tomislav Petric

Gabrijela Žalac i Tomislav Petric Gabrijela Žalac i Tomislav Petric Foto: Arhiva Dubrovnikpress.hr

Bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i aktualni ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa programa i projekata EU Tomislav Petric uz još dvije osobe uhićeni su jutros zbog afere nastale nakon što je navedeno minstarstvo dodijelilo izradu softvera po cijeni od oko 13 milijuna kuna tvrtki Ampelos, a što je daleko više od realne cijene.

„Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji s Uredom europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode finalizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je nekoliko fizičkih te pravnih osoba s područja Policijske uprave zagrebačke, Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Danas u ranim jutarnjim satima uhićene su četiri osobe, među kojima se nalazi jedna bivša državna dužnosnica te jedan aktualni državni dužnosnik.

U tijeku je provođenje više dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj.” - navodi se jutros u priopćenju Ravnateljstva policije.

dpp