laus banner 2021 2

Petak, 11 Lipanj 2021 09:55

Uplovila MCS Orchestra, prvi kruzer u redovnoj plovidbi od izbijanja korona pandemije, očekuje se i MSC Splendida

Uplovila MCS Orchestra, prvi kruzer u redovnoj plovidbi od izbijanja korona pandemije, očekuje se i  MSC Splendida Foto: Punkt Studio

Pod zapovjedništvom kapetana Cira Pinte u dubrovačku luku Gruž jutros je uplovio prvi ovogodišnji MSC -ov brod na kružnim putovanjima – MSC Orchestra, kao i općenito prvi veći kruzer u redovitoj plovidbi od izbijanja korona pandemije.

Ovaj brod klase Musica će nastaviti s uplovljavanjima svakog petka do kraja sezone predviđenog za 22. listopada i tako ostvariti ukupno 20 ticanja luke Dubrovnik. Već će joj se u ponedjeljak pridružiti MSC Splendida, brod klase Fantasia kojemu će ovo biti prvi posjet Dubrovniku, a u petak će uploviti i u Split. MSC Splendida će u Dubrovniku ostvariti ukupno 16 ticanja, sa zadnjim dolaskom planiranim za 27. rujna.

Do kraja godine brodovi MSC Cruisesa će ostvariti 36 uplovljavanja u Dubrovnik te 24 u Split kojeg će redovno, svake subote, posjećivati MSC Magnifica počevši od kraja lipnja.

„Gosti će na brodovima moći uživati u sigurnom i opuštajućem odmoru pod zaštitom vodećeg zdravstveno-sigurnosnog protokola koji je osmišljen prošle godine u partnerstvu s međunarodnim zdravstvenim stručnjacima uključujući „COVID-19 Blue-Ribbon Expert Group“ MSC Cruisesa te blisko surađujući s relevantnim nacionalnim i regionalnim tijelima s područja zdravstva, prijevoza i sigurnosti diljem Europe. MSC Cruises je prva veća kompanija u industriji kružnih putovanja koja je nastavila s međunarodnom plovidbom u 8. mjesecu 2020. kada je perjanica flote, MSC Grandiosa, isplovila iz Genove na 7-noćno krstarenje Mediteranom. Kompanija je otad ugostila više tisuća gostiju na sigurnom i opuštajućem odmoru na moru.

Mjere zdravstveno-sigurnosnog protokola uključuju univerzalno testiranje prije ukrcaja i sredinom krstarenja, testiranje posade jedanput tjedno, primjenu mjera socijalnog distanciranja, nošenje maski za lice u zajedničkim prostorijama i izlazak s broda samo u sklopu zaštićenih izleta kako bi se održao „sigurnosni mjehurić“ broda. MSC Cruises je također u 5. mjesecu počeo s programom cijepljenja članova posade kako bi osigurao dodatnu razinu zaštite.” - navode u priopćenju iz MSC -a.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020