Ponedjeljak, 12 Srpanj 2021 21:17

Ursula Stanić Sineštaj nova je predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik

Na Izbornoj sjednici Skupštine Društva arhitekata Dubrovnik koja se održala izabran je novi Izvršni odbor Društva koji čine Ursula Stanić Siništaj (predsjednica), Božo Benić (dopredsjednik) te članovi Paula Anđelić, Ivan Mihovil Siništaj i Ivan Vojnić.

Prilikom podnošenja Izvješća o radu Izvršnog odbora u proteklom mandatu Božo Benić istaknuo je kako je na kraju svoga drugog mandata zadovoljan i ponosan postignutim rezultatima, naročito zbog toga što ti rezultati počivaju na silnom odricanju, strpljivosti i angažmanu tek nekolicine pojedinaca, čiji su entuzijazam i dobra volja nosili Društvo i njegove projekte proteklih nekoliko godina. Ujedno je istaknuo kako programe i projekte Društva sasvim sigurno ne bi bilo moguće ostvariti bez čitavog niza partnerskih suradnji, pomoći krovnih udruga i institucija, sponzora i pokrovitelja, a naročito osobnih odricanja i participacije pojedinaca članova Društva, posebno pritom istaknuvši i zahvalivši Gradu Dubrovniku i Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Novoizabrana predsjednica Društva Ursula Stanić Siništaj u svom prigodnom obraćanju Skupštini zahvalila je na povjerenju, najavila programski kontinuitet u radu Društva, te izrazila uvjerenje i u buduću uspješnu suradnju s jedinicama lokalne samouprave po svim pitanjima koja se tiču unaprjeđenja stanja u prostoru. Ujedno je pozvala sve kolegice i kolege da se aktivno uključe i doprinesu radu Društva arhitekata Dubrovnik.

U Nadzorni odbor izabrani su Romano Duić, Petra Matić i Gordana Vetma, a u Sud časti Matko Vetma, Lea Đurović Ruso i Valentina Vojnić.

Sjednici su ispred Grada Dubrovnika nazočili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zdenko Medović, v.d. pročelnice Upravnog odjela za izgradnju Paula Pikunić Vugdelija i ravnatelj Umjetničke galerije Tonko Smokvina. Predstavnica Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske mr. sc. Maja Nodari članovima Skupštine obratila se pisanim putem.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020