laus banner 2021 2

Petak, 28 Svi 2021 18:24

Uručen ugovor za projekt „Ruke Dobrote”

Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić uručila je ugovor za projekt “Ruka Dobrote” vrijedan nešto više od 840 tisuća kuna ravnateljici Caritasa Dubrovačke biskupije Sanji Šanje. Radi se o ugovoru koji je sklopljen između Ministarstva i Caritasa za projekt “Ruka Dobrote”, kojem je cilj ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili oosnovne materijalne pomoći, a koji je sufinanciran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Predaji ugovora nazočili su i župan Nikola Dobroslavić te gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

- Uvijek je lijepa prigoda kad unaprjeđujemo brigu o najranjivijim skupinama u našem društvu, jer uspjeh jedne zajednice se u dobroj mjeri ogleda i standardom najpotrebitijih. Dobro je da mi u Županiji, zajedno s Gradom i uz potporu Ministarstva, zajednički brinemo o ovom segmentu. - kazao je župan Dobroslavić.

- Prije svega želim se zahvaliti resornom ministarstvu na prepoznavanju dubrovačkog Caritasa , kao institucije koja je uvijek bila tu kada je bilo najteže, i u vrijeme Domovinskog rata i vrijeme pandemije. Uvijek su bili tu, uvijek su pomagali. Uvijek su bili ruka podrške i pomoći. Vjerujem da smo i mi kada je trebalo znali prepoznati i njihovu važnost i ulogu. Upravo zato važna je ta jedna sinergija koju smo mi u Dubrovniku postigli i sa Caritasom, Crvenim križom i sa županijom Dubrovačko-neretvanskom. Ne dijelimo se, nego zajednički rješavamo ključne probleme. - naglasio je gradonačelnik Mato Franković u svom obraćanju.

Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić u svom je obraćanju podsjetila na projekte koje Ministarstvo provodi na području naše županije, pri tome kao posebno uspješan istaknuvši Projekt “Zaželi”.

- Dubrovačko-neretvanska županija je temeljem natječaja iz EU fondova pod nazivom “Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja u obitelji” potpisala Ugovor o financiranju projekta “Josipov dom” u iznosu od 11,5 milijuna kuna. Ovom prilikom bih u ime Vlade i Ministarstva zahvalila Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Caritasu što je zajedničkim snagama omogućeno rješavanje problema skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja te će Dubrovačko-neretvanska županija imati trajno rješenje za sve korisnike koji su u potrebi. - rekla je državna tajnica Mađerić.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020