Petak, 21 Lipanj 2024 12:10

URUČENI PRVI UGOVORI MJERE GRADA DUBROVNIKA 30 X 30, PO 30 TISUĆA EURA ZA 30 OBITELJI ZA RJEŠAVANJE STAMBENIH PROBLEMA

URUČENI PRVI UGOVORI MJERE GRADA DUBROVNIKA 30 X 30, PO 30 TISUĆA EURA ZA 30 OBITELJI ZA RJEŠAVANJE STAMBENIH PROBLEMA Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković uručio je prva dva ugovora o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava za rješavanje stambenog pitanja. Mjera 30 x 30 najnovija je mjera Grada Dubrovnika kao pomoć mladim dubrovačkim obiteljima dodjelom nepovratnih financijskih sredstva u iznosu od 30 tisuća eura, a radi kupnje prve nekretnine - kuće ili stana, odnosno izgradnje ili nadogradnje objekta.

U Proračunu Grada za 2024. za ovu je svrhu osigurano 900 tisuća eura, odnosno po 30 tisuća eura za 30 obitelji, kroz dvije mjere: Mjera 1 - za kupnju stambenog objekta i Mjera 2 - za gradnju, dogradnju ili nadogradnju stambenog objekta.

Ugovori su potpisani s prve dvije korisnice Mihaelom Suša i Jelkom Musladin, a javni poziv otvoren je i dalje do iskorištenja osiguranih sredstava ili do kraja kalendarske 2024. godine, ovisno koja od navedenih okolnost prije nastupi. Svi uvjeti i potrebna dokumentacija navedeni su u tekstu javnog poziva.

Kao odgovor na problematiku stanovanja koja u najvećoj mjeri pogađa mlade, Grad Dubrovnik je prva jedinica lokalne samouprave koja je osmislila vlastiti model sustavne politike rješavanja stambenog pitanja nazvan "Dubrovačka stanogradnja".

Tako je 39 mladih dubrovačkih obitelji putem modela dodijele stana u dugoročni najam pronašlo svoj dom u Mokošici, a nedavno objavljenim javnim pozivom za davanje u najam 6 stanova na području povijesne jezgre dvije mlade obitelji s više djece već su uselile stanove u Gradu.

Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže u povećanje stambenog fonda u svom vlasništvu te razvija nove mjere kako bi osigurao priuštivo, ugodno i kvalitetno stanovanje za svoje građane.

Grad Dubrovnik