laus banner 2021 2

Petak, 23 Travanj 2021 20:08

Usporeni radovi na rekonstrukciji ceste od Mandaljene do Čelopeca

U tijeku je izvođenje radova nastavka proširenja ceste, izgradnje nogostupa, javne nabave i rješavanja oborinske odvodnje na lokalnoj cesti od naselja Mandaljena prema naselju Čelopeci, na dionici između malog mosta i mosta na rijeci Taranti.

Prigodom obavljanja ovih radova otkriveno je kako su telekominikacijske optičke instalacije na nepovoljnoj dubini u trupu ceste i smetaju rekonstrukciji oborinske odvodnje, odnosno brojnih propusta u trupu ceste. Radi se od 11 propusta na ovoj dionici ceste koji spajaju oborinske kanale koji provode oborine sa sjevernih okolnih prostora šireg područja.

Nailaskom na telekomunikacijske kanale došlo je do djelomične obustave radova, odnosno usporenja radova zbog čekanja na tehnička rješenja telekomunikacijskog operatera i dostavu potrebne opreme i instalacija nužnih za izmještanje.

U ovu svrhu bilo je nužno izvesti radove iskopa novog rova uzduž cijelog obuhvata planiranih radova kako bi na siguran način osigurali sve telekomunikacijske usluge ne samo stanovnika Župe dubrovačke nego i mnogo šireg područja. Troškove izmještanja telekomunikacijskih instalacija snosi Hrvatski telekom.

Sadržaj Općine Župa dubrovačka

hss banner trojanovic

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020