Petak, 17 Prosinac 2021 20:30

Usvojen županijski Plan razvoja; Karamatić tražio da se digne s dnevnog reda

Piše:
Ivo Karamatić Ivo Karamatić Foto: arhiva Dubrovnikpress

Vijećnik SDP -a Ivo Karamatić požalio se danas na sjednici Skupštine dubrovačko – neretvanske županije da su materijali za sjednicu ne samo teški nekoliko kilograma, već i da ih nije dobio na vrijeme. Tražio je i da se s dnevnoga reda sjednice digne Prijedlog plana razvoja Dubrovačko – neretvanske županije do 2027. godine, koji je na koncu kasnije i usvojen. Taj strateški dokument, smatra Karamatić, treba raspravit na posebnoj sjednici.

- Dobili smo materijale teške sedam kilograma. Na dnevnom redu je 46 točaka od kojih su neke iznimno važne. Kao i drugi kolege, vjerujem, ozbiljno shvaćam svoju ulogu u Skupštini. Među točkama je rebalans, proračun za 2022., Plan razvoja Županije, što je možda najvažniji razvojni dugoročni dokument koji ćemo usvojiti. Smatram neprihvatljivim raditi na ovakav način. Ova županijska skupština ima 41 vijećnika i svi imaju jednaka prava i obveze. Predlažem da se za prijedlog Plana razvoja županije do 2027. sazove posebna sjednica do kraja godine i da se javnost i vijećnici ozbiljno upoznaju s onim što nas u strateškom i razvojnom smislu čeka. - predložio je Karamatić.

Da je dnevni red opsežan složio se i župan Nikola Dobroslavić. No naglasio je kako su definirani rokovi za izvršavanje određenih odluka.

- Što se tiče Plana razvoja županije, on je doista već dvije godine u razvitku i postojao je niz mogućnosti sudjelovanja, mijenjanja i predlaganja te danas samo očekujemo potvrdu usvaja li se plan razvoja ili ne. Nismo tijekom javnog savjetovanja dobili nijednu primjedbu na njega te smatram da ga danas trebamo usvojiti. - kazao je župan Dobroslavić.

Kad su u pitanju materijali za sjednicu, Dobroslavić je rekao Karamatiću kako su poslani na vrijeme, a kad je u pitanju njihova težina, savjetovao je Karamatiću da se posluži webom gdje su mu materijali dostupni već osam dana i ništa ne teže.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019