Nedjelja, 17 Prosinac 2023 13:06

UVEST ĆE SE EKO TAKSA ZA JEDNODNEVNE POSJETITELJE

Piše:
UVEST ĆE SE EKO TAKSA ZA JEDNODNEVNE POSJETITELJE Foto: Božo Radić / CROPIX

Imao sam sastanak s DPDS-om i rekao sam im da neke stvari moraju promijeniti. - kazao je gradonačelnik Mato Franković, nakon što je bivši gradonačelnik Andro Vlahušić rekao kako je ove godine DPDS prodao najmanje DuPassa.

- Neke ćemo stvari morati promišljati na drukčiji način, ali ih i zadržati kao one koji brinu o obnovi baštine, koji to dobro rade. Kad promatram prodaju ulaznica, brojčano, ne financijski, od zidina, od 2017. do 2019. pa otkad je sezona opet dobra, slažem se da imamo konstantan pad. Gotovo da nema agencije koja prodaje ulaznice i DuPass i to je problem kojemu moramo doskočiti. Treba stimulirati prodaju. Neke agencije rade samo walking ture, iskorištavaju grad i to je problem. - rekao je Franković, najavivši uvođenje eko takse.

- Uvest ćemo eko taksu za jednodnevne posjetitelje, ali treba osmisliti sustav i način kako je naplatit. Ima tu određenih zahtjevnih procesa koje ćemo morati ispuniti kako bismo naplatili eko taksu jer se ti novci trebaju ulagati u obnovu baštine, podizanje kvalitete i vraćanje života u Grad. - istaknuo je gradonačelnik Mato Franković.