Četvrtak, 10 Lipanj 2021 12:21

Uvrijeđeni Vićan odbio mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća

Budući da je sastanak gradonačelnika s vijećnicima novog saziva Gradskog vijeća Pero Vićan napustio prvi, jasno je da koalicije između HDZ -a, DDS -a i DUSTRA -e neće biti te da gradonačelnik Mato Franković ostaje pri stavu da Gradsko vijeće nakon konstitucije djeluje po modelu programske suradnje.

Uvrijeđeni Vićan je na sastanku, doznaje neslužbeno Dubrovnikpress.hr, naime odbio mjesto potpredsjednika Vijeća, ali i sva ostala mjesta u odborima koja pripadaju DDS -u sukladno broju mandata, odnosno broju glasova koje je ta stranka osvojila u prvom krugu lokalnih izbora.

Mandatnim odborom kojega će činiti članovi HDZ -a, SJG i SDP, nakon što je Vićan odbio mjesto DDS -a u tom odboru, predsjedati će srđevac Nikša Selmani.

Vijećnicima je inače na sastanku predloženo da predsjednik Gradskog vijeća bude iz HDZ -a budući da je HDZ osvojio najviše mandata. Jedno mjesto potpredsjednika Vijeća trebalo bi pripasti srđevcima budući da je pravilo da se jedan potpredsjednik bira iz redova predstavničke većine, a drugi iz redova predstavničke manjine.

Vijeće će u utorak do izbora predsjednika, odnosno konstituiranja voditi Blaž Pezo kao drugi kandidat s liste koja je osvojila najviše glasova za Gradsko vijeće.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019