Subota, 05 Listopad 2019 13:46

Uz akciju EKO Solitudo predstavljen i novi gumenjak RK Dubrovnik

Uz akciju EKO Solitudo predstavljen i novi gumenjak RK Dubrovnik Foto: RK Dubrovnik

Ronilački klub Dubrovnik je odradio još jednu u nizu eko akcija pod nazivom EKO Solitudo. Pod morem je bilo 20 ronioca i još desetak članova kluba na kopnu kao podrška. Izvadilo se raznovrsnog otpada od automobilskih guma, boca raznorazne plastike stakla I drugog otpada koji ne prilici morskom dnu.

Eko akcije koje odrađuje RK Dubrovnik održavaju se uz potporu turističke zajednice, Valamara i gradskih kotara u kojima se akcije održavaju.

„Posebno bi istakli Čistoću koja nam svesrdno pomaže kad god je potrebno”, ističu iz Ronilačkog kluba Dubrovnik koji je predstavio i novi gumenjak nabavljen uz pomoć sponzora i vlastitih sredstava kluba.

Gumenjak je dug 7,5 metara s 250 ks snažnim Suzuki motorom, a koristit će se za klupske aktivnosti kao i za spašavanje i traganje na moru.

„Klub se godinama odaziva kad je potrebno HGSS- u, kapetaniji, policiji, vatrogascima, do sada, kad god je bilo potrebno, koristila su se plovila članova kluba kojima se zahvaljujemo na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći. Moramo istaknuti da su članovi kluba pripadnici postrojbi civilne zaštite za traganje i spašavanje i to u gradskoj, županijskoj i državnoj postrojbi.” - naveli su iz RK Dubrovnik.

DPP