Srijeda, 29 Studeni 2023 12:29

UZ BAZU U ČILIPIMA RYANAIR OTVARA I 500 RADNIH MJESTA

UZ BAZU U ČILIPIMA RYANAIR OTVARA I 500 RADNIH MJESTA Foto: Božo Radić / CROPIX

Ryanair, najveći i najbrže rastući europski zrakoplovni prijevoznik, najavio je danas svoju novu bazu od travnja iduće godine u Zračnoj luci Ruđer Bošković, kako dubrovački aerodrom odnedavno nosi ime. U Čilipima će biti bazirana dva zrakoplova Boeing 8-200 Gamechanger, a kako je rečeno na konferenciji za novinare ovo će omogućiti do 500 lokalnih radnih mjesta, uključujući 60 visoko plaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje.

Dubrovnik postaje treća hrvatska baza Ryanaira uz dugogodišnju zadarsku bazu i nedavno otvorenu zagrebačku bazu, dodatno povećavajući prisutnost Ryanaira u Hrvatskoj s 18 zanimljivih ruta za ljeto 2024. za Dubrovnik, uključujući 16 novih ruta prema većim gradovima poput Berlina, Bruxellesa, Helsinkija, Londona, Milana, Pariza, Rima, Stockholma i Wroclawa, kao i povećane frekvencije na popularnim rutama za Dublin i Beč. Na obim letovima očekuje se više od 600 tisuća putnika u prvih 12 mjeseci.

Ryanair u razdoblju od preko 15 godina postao je najveći zrakoplovni prijevoznik u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji za novinare, te je i osigurao niske cijene karata, povezanost i razvoj turizma i samostalno je potaknuo oporavak zračnog prometa Hrvatske nakon Covida, istaknuto je na konferenciji.

Ryanair je od pandemije uložio više od 800 milijuna dolara u Hrvatsku, otvaranjem svoje nove zrakoplovne baze u Dubrovniku (dva zrakoplova) s tri zrakoplova bazirana u Zagrebu te u Zadru. Ryanair također nudi letove za još četiri hrvatske zračne luke – Osijek, Pulu, Rijeku i Split.

Dodavanjem nove baze u Dubrovniku od travnja '24., Ryanair će nastaviti osiguravati najniže cijene karata u Europi i veću povezanost za hrvatske građane i posjetitelje kroz ekološki prihvatljive zrakoplove Boeing 8-200. Ryanair je jedini veliki europski zrakoplovni prijevoznik koji je značajno povećao promet nakon Covida, posebno u Hrvatskoj, gdje će Ryanair povećati promet na oko 4 milijuna godišnjih putnika (porast prometa više od 450 posto u odnosu na prije Covida), u skladu sa svojim planovima da do 2034. naraste na 300 milijuna putnika godišnje dok Ryanair preuzima isporuku dodatnih 400 zrakoplova (uključujući 300 zrakoplova Boeing MAX-10), moglo se čuti na konferenciji za novinare.

Kako bi proslavila pokretanje Ryanairove nove baze za ljeto '24 u Dubrovniku, zrakoplovni prijevoznik nudi cijene od 29,99 eura u jednom smjeru, dostupne za rezervaciju samo na Ryanairovoj aplikaciji / web stranici.

ryanair dubrovnik13 291123 min

Glavni komercijalni direktor Ryanaira, Jason McGuinness rekao je:

- Kao najveći i najbrže rastući europski i hrvatski zrakoplovni prijevoznik , Ryanair sa zadovoljstvom najavljuje našu novu bazu u Dubrovniku za ljeto '24 s dva zrakoplova Boeing 8-200 Gamechanger, nadopunjujući naše postojeće baze u Zagrebu i Zadru. To predstavlja daljnju investiciju od 200 milijuna dolara u Hrvatskoj.

- Kao najbrže rastući zrakoplovni prijevoznik u Europi i Hrvatskoj, potpomognuta našom revolucionarnom narudžbom zrakoplova Boeing MAX-10 od 300, Ryanair je u najboljoj poziciji podržati oporavak i rast Hrvatske nakon Covida, pružajući najniže europske cijene i nenadmašan izbor našim hrvatskim građanima i posjetiteljima od ljeta '24. - rekao je McGuinness.

ryanair dubrovnik2 291123 min

Glavni direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober izjavio je:

- Zadovoljstvo nam je najaviti da će Ryanair otvoriti svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković s početnim planom baziranja dvaju svojih zrakoplova, koji će s radom započeti početkom travnja 2024. godine. Ryanair će tijekom ljeta '24/25 povezivati Zračnu luku Ruđer Bošković s 18 europskih destinacija i s tri destinacije zimi '24/25. Ovo partnerstvo Ryanaira i naše Zračne luke rezultirat će boljom povezanošću, većim brojem letova u ljetnoj sezoni i toliko željenim zimskim rutama, povezujući Dubrovnik s europskim destinacijama. Ovim partnerstvom Zračna luka Ruđer Bošković bit će bolje povezana nego ikad, a dalje će razvijati Dubrovnik kao turističku i city break destinaciju. - rekao je Šober.

ryanair dubrovnik5 291123 min

dm