Ponedjeljak, 02 Listopad 2023 14:59

UZ DJEČJI TJEDAN UPRILIČNO PRIMANJE U GRADSKOJ VIJEĆNICI

UZ DJEČJI TJEDAN UPRILIČNO PRIMANJE U GRADSKOJ VIJEĆNICI Foto: Grad Dubrovnik

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika predstavnike Društva naša djeca Dubrovnik i Dječjeg gradskog vijeća primila je danas zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić u povodu Dječjeg tjedna, tradicionalne godišnje manifestacije koja se diljem Hrvatske obilježava pod geslom „Ljubav djeci prije svega!“.

Zamjenica gradonačelnika Tepšić u ovoj je prigodi predstavila brojne aktivnosti gradske uprave koje se provode, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života svih stanovnika, ali posebice mladih generacija. Naglasila je i veliku važnost Gradskog vijeća, koji donosi bitne odluke koje se implementiraju na svakodnevni život i unaprjeđenje uvjeta života u Dubrovniku. Poručila je okupljenima da im ovaj tjedan bude prilika da podsjete zajednicu na važnost položaja i afirmiranja djece te slobodu iskazivanja njihovih potencijala i talenata koji mogu doprinjeti budućnosti ovog grada.

Prijemu je nazočio predsjednik Društva naša djeca Miodrag Kirin koji je posebnu zahvalu uputio zamjenici Tepšić na današnjem prijemu i svim dosadašnjim pitanjima i problemima koje su zajednički uz pomoć gradske uprave uspjeli riješiti, poglavito kada se radi o osiguravanju prostora u kojem danas djeluje Društvo naša djeca Dubrovnik. Istaknuo je kontinuiranu snažnu podršku gradske uprave u projektima i aktivnostima, koja, kako je naglasio daje optimizam za najmlađe sugrađane, njihovo bezbrižno odrastanje, učenje, igru i zabavu.

Vijećnici Dječjeg gradskog vijeća na čelu sa gradonačelnicom Evom Aleksić i zamjenicom Petrom Serden uputili su prijedloge i pitanja zamjenici Tepšić te su joj predstavili iskustva sa 15. Susreta gradova i općina – prijatelja djece, koje se ove godine održalo u Karlovcu, a koje je imalo naglasak na uključivanje djece i mladih u područje održivog razvoja i ekologije.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

dpp